Hvordan beskytte kunst mot fuktighet og skade?


HVOR KAN JEG BESKYTTE KUNSTEN BÅDE PÅ HYTTA OG HJEMME?


Når det gjelder å beskytte kunstverk mot fuktighet både på hytta og hjemme, er det noen tiltak du kan ta for å minimere potensielle skader. Her er noen tips:

Plassering

Unngå å plassere kunstverk direkte nær områder med høy fuktighet, som bad eller kjøkken. Velg heller tørre områder i hytta, helst borte fra vinduer eller dører som kan føre til lekkasjer.

Klimakontroll

Sørg for at hytta har en adekvat klimakontroll, spesielt når den ikke er i bruk i lengre perioder. Dette kan inkludere å ha riktig ventilasjon, regulere luftfuktighet og opprettholde en stabil temperatur.

Rammer og innramming som beskytter mot fukt

Velg rammer og innramming som er egnet for å beskytte kunstverket mot fuktighet. Velg for eksempel rammeverk som er laget av materialer som er motstandsdyktige mot fuktighet. Vi bruker alltid syrefri passepartout og bakplate for å skape en barriere mellom kunstverket og eventuell fuktighet.

Beskyttende lag på kunstoverflaten

Vurder å bruke et beskyttende lag, for eksempel et laminat eller en beskyttende spray, på overflaten av kunstverket. Dette kan bidra til å hindre fuktighet i å trenge inn i kunstverket direkte.

Visuell kontroll og overvåking

Hold et øye med eventuelle tegn på fuktighetsskader, for eksempel mugg, misfarging eller deformasjon av papir eller lerret. Hvis du merker tegn på fuktighet, bør du ta nødvendige skritt for å løse problemet og kanskje fjerne kunstverket midlertidig fra den fuktige plassen.

Snakk med en profesjonell rammemaker

Hvis du er bekymret for fuktighetsskader på kunstverkene dine, tar vi gjerne en prat med deg! Vi er spesialister på både innramming og bevaring, og kan gi mer spesifikke råd og anbefalinger basert på de spesifikke materialene og typen kunstverk du har.

I aller verste fall: lag en kopi!

Det er viktig å merke seg at selv med forsiktighetsregler kan ekstreme fuktighetsforhold være skadelige for kunstverk over tid. Hvis du er spesielt bekymret for fuktighetsskader, kan det være lurt å vurdere å bytte ut originale kunstverk med reproduksjoner eller digitale utskrifter som er mindre sårbare for fuktighetsskader.

Jada, du kan rett og slett printe ut en kopi av ditt yndlingskunstverk, ramme det inn, og ta det med på hytta uten å være redd for verken tyveri, vandalisme eller fuktskade! 

RELEVANTE ARTIKLER: