Innramming av fotografier

BEVAR MINNENE DINE MED INNRAMMEDE FOTOGRAFIER

Å forevige øyeblikk gjennom fotografier er en kunstform som fortjener mer enn bare å bli lagret digitalt eller plassert i en skuff! Innrammede bilder gir en unik personlig touch til hjemmet eller kontoret, og lar deg daglig gjenoppleve og dele de gode minnene dine. Fysisk print og innramming av fotografier understreker også verdien av det som kan tas og føles på – livet, historiene, menneskene, stedene…

BESKYTTELSE AV FOTOGRAFIER

En ramme gjør mer enn å vise frem et fotografi; den beskytter det mot skadelige elementer som sollys, fuktighet og støv. UV-beskyttende glass kan forhindre falming, mens en syrefri passepartout kan beskytte mot papirforringelse. Velger du refleksfritt glass vil mørke fotografier bli tydeligere og ikke så lett påvirket av gjenskinnet fra spotlights og sollys.

Night 13 – KINE JENSEN

Hvordan ramme inn store og små fotografier

Små bilder kan drukne i store rammer, mens store bilder kan se inneklemte ut i små rammer. Store fotografier gjør seg best med en tykkere ramme og bred passepartout for å balansere bildets størrelse, mens mindre bilder ofte drar nytte av tynnere rammer og en smalere passepartout for å fremheve bildet. Husk, proporsjonene er nøkkelen her, så spør oss om hva som er riktig type ramme og passepartout.

Valg av rammefarge og materiale

Rammen bør komplementere både bildet og omgivelsene det skal henge i. Standard svarte, hvite, eller tre-fargede rammer er tidløse og kan passe til en rekke stiler. Men for et mer unikt uttrykk, vurder også metaller i gull og sølv, eller detaljerte, teksturerte rammer for en mer tradisjonell eller rustikk appell. For fotografier med en mykere estetikk, kan det passe fint med lette materialer som bambus eller lette tresorter. Det viktigste er at rammen skal forsterke, og ikke distrahere seeren.

Kunsten å ramme inn et fotografi

Innramming begynner med å måle fotografiet nøye for å velge riktig rammestørrelse. Deretter velger vi passepartout, både for et visuelt uttrykk, men også fordi det skaper plass mellom bildet og glasset, noe som er viktig for å forhindre at fotografier fester seg og skades. Vi bruker ofte hansker når vi håndterer fotografier for å unngå fingeravtrykk eller smuss.

Den Perfekte Gaven? Gi bort et innrammet fotografi!

I en verden hvor vi stadig søker meningsfulle gaver, skiller et innrammet fotografi seg ut som en intim og personlig gave. Enten det er et bryllup, jubileum, fødsel eller bare en spesiell anledning, er et fotografi tillater et innrammet bilde mottakeren å fryse et dyrebart øyeblikk i tid. Velg et bilde som tilsynelatende har sentimentalt feste for personen, og vurder å inkludere en skreddersydd melding på baksiden av rammen for en ekstra personlig berøring. En slik gave er ikke bare et minne, men en arv.

Kontakt våre rammemakere

Innramming kan være en kunst i seg selv. Hvis du trenger råd om materialer, størrelser, eller fargevalg, eller om du trenger hjelp med selve innrammingsprosessen, er våre erfarne rammemakere her for å hjelpe. Med kombinasjonen av fagkunnskap, erfaring og øye for design, kan vi guide deg for å velge rammer som vil bevare minnene dine i årene som kommer.

Vi hjelper deg gjerne med valg av ramme, stil, farger, glass osv…

Ta kontakt med oss for et personlig møte i butikken vår i Frognerveien 30, eller på videomøte!

Tags: