INNRAMMING AV POP-ART OG FARGERIK KUNST

Å ramme inn kunst, spesielt kunst i Pop Art-stilen, er en viktig prosess som kan forbedre eller endre hvordan et kunstverk oppfattes. Pop Art er kjent for sine fargerike fremstillinger, ofte med en leken tilnærming til populærkultur. Det er derfor viktig å velge rammer som spiller på lag med kunstverket, for å gi kunsten all oppmerksomheten

Nøytrale farger gir plass til kunsten – kontrastfarger kan matche og fremheve

Pop Art bruker ofte sterke, levende farger. En ramme i en nøytral farge som hvit, svart eller grått kan bidra til å la kunstverket skille seg ut. Men hvis du føler deg eventyrlysten, kan en ramme i en kontrastfarge som matcher en av de dominerende fargene i kunstverket være et dristig, men effektivt valg.

Både minimalistisk moderne  og vintage rammer kan passe

En enkel, moderne og minimalistisk ramme kan ofte passe godt med Pop Art. Dette gir en tidsriktig og ren estetikk som ikke distraherer fra kunstverket. Men hvis kunstverket har en mer retro vibe, kan en vintage ramme også være passende.

Høyglanset eller matt finish?

Mens tre og metall er de mest vanlige materialene for rammer, kan materialets tekstur og finish ha stor effekt. En glatt, høyglanset ramme kan for eksempel gi en moderne følelse, mens en matte eller teksturert finish kan gi en mer dempet og klassisk estetikk.

Med eller uten passepartout?

Dette er det evinnelige spørsmålet! Passepartout er den kartongkanten som ofte sitter mellom kunstverket og rammen. Den skaper en buffer og gir øyet en pustepause mellom kunstverket og rammen. For Pop Art kan en hvit eller lys passpartout være effektiv, men også her kan en farge som komplementerer eller kontrasterer kunstverket være et spennende valg.

Du kan også velge å droppe passepartout helt, og ha en «flytende innramming»

Refleksfritt kunstglass er viktig!

Refleksfritt glass eller plexiglass er ofte det beste valget for Pop Art. Kunstglass forhindrer uønskede refleksjoner og gir betrakteren en klar og uforstyrret utsikt over kunstverket. Dette er spesielt viktig når du har sterke klare farger som skal fremheves, slik som ofte brukes i Pop-Art

Tykke eller tynne rammer?

For større kunstverk kan en tykkere ramme gi et mer proporsjonert og balansert utseende. Mindre kunstverk kan ofte dra nytte av tynnere rammer for å ikke overvelde bildet.

Selv om disse retningslinjene kan hjelpe deg med å velge en ramme for ditt Pop Art-verk, er det viktigste å stole på din egen estetiske vurdering. Rammevalg skal komplementere kunstverket, men også passe inn i den plassen det skal henge og reflektere din personlige smak. Hvis du er usikker er det bare å spørre oss om veiledning og råd. Vi er her for å hjelpe!

Personlig konsultasjon og hjelp til å velge ramme

Vi hjelper deg gjerne med valg av ramme, stil, farger, glass osv…

Ta kontakt med oss for et personlig møte i butikken vår i Frognerveien 30, eller på videomøte!

Tags: