innramming abstrakte malerier

Innramming av Abstrakt Kunst

Når du rammer inn abstrakte malerier, handler det om å finne den rette balansen mellom å forsterke kunstverkets særegne karakter og å respektere kunstnerens visjon. Ved å ta hensyn til maleriets stemning, stil og unike kvaliteter, kan du skape en innramming som forsterker den abstrakte opplevelsen og gir betrakteren en dypere forbindelse til kunsten.

Det flere aspekter du bør ta i betraktning for å fremheve og komplementere den unike essensen av abstrakte malerier:

Komplementere Maleriets Stemning og Stil

Abstrakte malerier kan variere fra livlige og fargerike til subtile og monokrome. Velg en ramme som resonnerer med kunstverkets følelser og stil. Hvis maleriet er energisk og fargerikt, kan en moderne ramme med rene linjer forsterke den samtidsmessige følelsen. For mer subtile verk kan en enkel og nøytral ramme gi en elegant kontrast.

Utfordre Konvensjonene

Abstrakte malerier bryter ofte med tradisjonelle former og representasjon. Vurder en ramme som også utfordrer konvensjonene – kanskje en uvanlig form eller en ramme som skaper en visuell spenning som samsvarer med det abstrakte innholdet.

Materialvalg

Materialene i rammen bør respektere maleriets karakter. Naturlige materialer som tre eller materialer med tekstur kan komplettere organisk abstrakt kunst, mens metallrammer kan passe godt til mer moderne og geometriske abstrakte verk.

Passepartoutets Rolle

Passepartoutet kan hjelpe med å definere maleriets rom og skape en visuell balanse. For abstrakte malerier kan du vurdere en passepartout i en nøytral farge som ikke tar oppmerksomheten bort fra selve maleriet, samtidig som det gir en luftig følelse. Du kan også droppe passepartout og velge en svevende innramming der kunstverket heves ut fra bakplaten for en “svevende” effekt.

Skap dybde og lag

Abstrakte malerier kan inneholde flere lag med farger, former og teksturer. Velg en ramme som skaper dybde og gir en følelse av flerdimensjonalitet. En dypt profilert ramme kan gi en tredimensjonal følelse som utfyller lagene i maleriet. En sveveramme

Unngå Overmakt

Selv om det kan være fristende å velge en overdreven utsmykket ramme, er det viktig å unngå at rammen overtar fokus fra selve kunstverket. Abstrakte malerier handler ofte om følelser og reaksjoner, så en enklere ramme kan gi betrakteren muligheten til å fordype seg i selve kunstverket.

Personlig synes jeg abstrakt kunst skal rammes inn så rent som mulig. Uten sterke farger eller former. Da kommer kunsten best til sin rett

Ola Sveum – Rammemaker Kollekt:

Balanse og Proporsjoner

Tenk på balansen mellom rammen og maleriet. En ramme som er for stor eller for liten kan forstyrre visuell harmoni. Prøv å finne en balanse som gjør at maleriet kommer til sin rett uten å bli overveldet.

Eksperimenter med Alternativer

Abstrakt kunst gir rom for kreativitet, så ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige rammevalg. Vi kan gi deg ulike alternativer og råd basert på kunstverkets spesifikke egenskaper.

Reflekter Kunstnerens Intensjon

Til syvende og sist bør innrammingen reflektere kunstnerens intensjon. Tenk på hva du vil formidle med ditt abstrakte verk, og velg en ramme som støtter denne intensjonen.

En Unik Uttrykksform

Husk at abstrakt kunst er en unik uttrykksform som gir deg frihet til å utforske og uttrykke deg selv. Gjør valgene som føles mest autentiske for både kunstverket og din personlige smak.

innramming abstrakte malerier

Bilde over: Her rammer vi inn et abstrakt maleri med en sveveramme i eik. For at den skal få sveve effekten bruker vi en avstand fra bilde til ramme på 0,5 cm rundt. For å få bildet til å være så og si i flukt med rammen har vi bygget opp noe bak for å få lerretet fremover i rammen

Personlig konsultasjon og hjelp til å velge ramme

Vi hjelper deg gjerne med valg av ramme, stil, farger, glass osv…

Ta kontakt med oss for et personlig møte i butikken vår i Frognerveien 30, eller på videomøte!

Tags: