HVA SLAGS INNRAMMING BØR JEG VELGE?

Rammer som passer kunsten

Et bilde kan forandre uttrykk totalt ved ulik innramming. Det finnes utallige muligheter! I rammeverkstedet har vi material- og fargeprøver, slik at du lettere skal kunne ta et valg for innramming av ditt bilde. Ta gjerne med bildet du skal ramme inn til oss, og diskuter med en rammemaker som gir deg den oppmerksomheten du trenger!

Vi hjelper deg gjerne.

Rammer som passer interiøret

Rammen skal først og fremst kle bildet ditt, men også passe din personlige smak og stil i hjemmet. Liker du lyse eller mørke farger? Nøytrale naturfarger, eller livlige fargerike lister? Hvordan ser resten av kunsten du har hjemme ut, og hvordan er den rammet inn? Dersom du vet hvor bildet skal henge, kan du gjerne ta med et fotografi av veggen og interiøret rundt, slik at vi kan hjelpe deg å velge en innramming som passer hjemme hos deg.

Flytende innramming eller ikke?

Her finnes det ingen fasitsvar.

Ofte rammer vi inn bilder flytende hvis arket har revne kanter som man vil skal synes, eller om signaturen eller motivet på bildet er såpass langt ut i kanten at det vil forsvinne litt bak en passepartout. Men det går selvfølgelig an å velge flytende uansett!

Vi ser ofte på helheten og om det vil kle bildet ditt. Hvor mye bildet skal sveve ut fra bakplaten, hvor stor avstand mellom glasset og bildet og om det skal være hvit eller sort bakgrunn er estetiske valg man må ta. Vanligvis bruker vi 3-5cm mellomrom fra kanten av arket til rammen.

Er det noe annet du lurer på? Ta kontakt eller kom innom oss for en prat!