HVILKET GLASS BØR JEG VELGE?

artglass, innrammingsglass og glass til kunst

Hvilket glass du bør bruke til innramming avhenger av størrelse på bildet, hvor det skal henge, lyset i rommet, eventuelle spotlighter og verdien av selve bildet. Vi hjelper deg med et par tips, så det blir enklere for deg å bestemme deg:

Hvorfor beskytte kunstverk med glass?

Dagslys, og spesielt direkte sollys er skadelig for fargene i de fleste materialer, og da spesielt for kunst. De ultrafiolette strålene fra solen kan ødelegge eller endre fargepigmentene i malerier, trykk, tegninger og fotografier. Derfor er det lurt å beskytte kunst med glass, men hva slags glass skal man velge til innramming?

STANDARD GLASS TIL INNRAMMING

Et standard glass har ca 40% UV beskyttelse, men gir mye refleksjon og gjenskinn i overflaten, spesielt hvis motivet er mørkt.

REFLEKSFRITT GLASS / ANTI REFLEKS GLASS / ARTGLASS

Kjært barn har mange navn, så her finner du glass til innramming under betegnelsen refleksfritt, anti -refleks og art-glass. Felles for alle rammeglassene er at de har fra 70% UV beskyttelse og gir lite refleksjon i overflaten. Dette beskytter kunsten din bedre fordi farger, papir, maling, og passepartout kan forringes av både kunstig og naturlig lys, over tid. Du vil også se kunsten din bedre, uten forstyrrende “blindsoner” på grunn av lysrefleks fra spotlighter eller innkommende naturlig lys.

Alle glassene er av særdeles god kvalitet. De gir en enestående klarhet, og gjengir ekte farger og tekstur uten grønn fargetone eller optiske forvrengninger. Alle glass har også antirefleks som gir en visuell forbedring av bildet, med lite gjenskinn.

Glasset er prikken over i`en i presentasjonen av bildet ditt. Derfor velger de aller fleste et godt kvalitetsglass når de skal ramme inn kunst hos oss.

Er det noe annet du lurer på? Ta kontakt eller kom innom oss for en prat!